Washington dekretet


Washington dekretet - Jussi Adler-Olsen

Forfatter: Jussi Adler-Olsen

****

Meget spændende

Jussi Adler-Olsens tredje roman, Washington dekretet byder på god underholdning og et spændende plot. Men bogen er meget lang. Der er imponerede mange detaljer, men det gør måske at man når at blive lidt træt undervejs.

På selve valgnatten bliver den kommende amerikanske præsident, demokraten Bruce Jansen, udsat for et attentat, hvor hans hustru og endnu ufødte barn dræbes. Dette knækker Bruce Jansen. I 1992 oplevede han næsten samme scenarie, hvor hans hustru, under en rejse til Kina, også blev brutalt myrdet. Han mister tilsyneladende modet og dømmekraften og bliver således et oplagt mål for skjulte agendaer.

Bruce Jansen fremlægger et kontroversielt dekret - Washington dekretet. Dette skal sikre ro og orden i USA. Men samtidig tilsidesættes de amerikanske borgeres forfatningssikrede rettigheder. Hurtigt er USA i undtagelsestilstand og en regulær borgerkrig truer. Der er dog en lille gruppe mennesker, der kæmper imod og forsøger at genoprette et normalt velfungerende amerikansk samfund.

Er man fan af John Grisham og tilsvarende forfattere vil man også "sluge" Washington dekretet