Vinhandleren Fra Rue Vauban


Vinhandleren Fra Rue Vauban - Jørgen Helkiær

Forfatter: Jørgen Helkiær

***

Let læst - rimeligt spændende

Historien om en vinhandlerfamilies liv og skæbne. Fra 1920 til slutningen af Anden Verdenskrig. Bogen er en familiesaga om svigt, undertrykkelse og had - men også en beretning om kærlighed, sammenhold og mod.

Philippe Durand kommer hjem til Syd-Frankrig fra 1' verdenskrig med granatchok. Han må bruge al sin energi på at redde familiens vinhandel, som faren har misligholdt. Philippe gifter sig med den rige vinbondedatter Caroline, og med hjælp fra svigerfar bliver vinhandelen en stor succes. Da Caroline og Philippe får en søn, ser fremtiden lys ud for den lille familie indtil Martine Brunet bliver ansat som bogholder i vinhandelen.

Senere i romanen følges Philippes søn, André, der er blevet seksten år. André uddannes til vinhandler, selv om det er ham meget imod. I forbindelse med uddannelsen sendes han bort og vender først flere år senere tilbage for at overtage vinhandelen. Her forelsker han sig i Marie - bogholderens datter.

Fra midten af trediverne trækker mørke skyer op i horisonten. Hitler har taget magten i Tyskland, og i Spanien raser borgerkrigen, som Franco er ved at vinde. Anden Verdenskrig lurer lige om hjørnet. I Frankrig får marskal Pétains samarbejdende styre betydning for hele landet - og André og Marie går med i modstandsbevægelsen.