Verdens vinter


Verdenens vinter - Ken Follet

Forfatter: Ken Follet

*****

Meget spændende og medrivende

Verdens vinter er andet bind i Ken Folletts historisk fiktive trilogi om det 20. århundrede. Historien fortælles gennem fem familier - to engelske, en tysk, en russisk og en amerikansk. Børnene fra GIGANTERNES FALD er nu ved at være voksne, og vi følger deres forældre og dem gennem depressionen, den spanske borgerkrig og ikke mindst 2. verdenskrig.

Verdens vinter starter i Tyskland anno 1933 med nazismens fremmarch. Den socialdemokratiske politiker Walter von Ulrich og hans engelske kone der arbejder son journalist mister begge deres arbejde og ser med sorg på sønnen Erik, der melder sig ind i Hitlerjugend. Datteren Carla bliver sygeplejerske og hjælper en jødisk læge. Hun afslører et hospital, hvor handikappede børn systematisk udryddes. Senere bliver hun inddraget i spionage.

Man føler sig både godt underholdt og godt oplyst over de 900 sider, det varer. Lige fra de første sider med Nazister i strækmarch og frem til indføring af Marshall hjælpen i 1947 og starten på den kolde krig.

Follett forstår at formidle, at både kommunisme og fascisme/nazisme resulterer i et ødelæggende samfundssystem, og han gør det ved at konfrontere sine personer med konsekvenserne af disse brutale regimer.