Vejen hjem


Vejen hjem - af Rosamunde Pilcher

Forfatter: Rosamunde Pilcher

*****

Anbefales varmt

En rigtig hyggelig sommerferiebog!
Hvis du er til familie sagaer, omfattende personbeskrivelser, fortællinger om overlevelse under svære vilkår - så bør du læse denne murstensroman af Rosamunde Pilcher.
Den handler om tiden lige før, under og umiddelbart efter 2nd verdenskrig. Vi følger Judith Dunbar fra hun er 14 til hun er voksen.
Judith bliver "efterladt" på kostskole i England mens moderen og lillesøster Jess tager til Singapore hvor faderen arbejder. For Judith er det ikke et ulykkeligt liv, men det er ensomt. Den eneste slægtning er en ældre tante, som ikke har meget andet end golfspil i hovedet.
En dag inviterer en skolekammeret, Loveday Carey-Lewis, imidlertid Judith med hjem på weekend. Det bliver et vendepunkt. Lovedays hjem, Nancherrow i Cornwall, bliver også Judiths hjem, og Lovedays varme familie tager imod Judith med åbne arme.
Men krigen kommer og hurtigt er de lykkelige dage i Cornwall kun et minde. For Judith bliver krigen fem lange år fyldt med gru og bekymring for familiens skæbne i Singapore, og vejen hjem er brolagt med tab.