Vandfaldet


Vandfaldet - Joyce Carol Oates

Forfatter: Joyce Carol Oates

***

Storslået

Storslået familiesaga, fyldt med såvel kærlighed som mord, løgn og hemmeligheder.

Tiden er 1950. Et hotel ved kanten af Niagara-floden er det traditionelle mål for mange brudepars bryllupsrejse. Også for 29-årige Ariah og 27-årige Gilbert. Han er nyudannet presbyteriansk præst, hun er præstedatter og spillelærerinde. Men floden er også et sted der drager ulykkelige mennesker der begår selvmord i vandfaldende. Og det er netop hvad Ariah's ægtemand vælger at gøre umiddelbart efter deres bryllupsnat. Det forsegler Ariahs skæbne med vandfaldene - den tragiske bryllupsrejse ender som en livslang tilknytning til vandfaldet.

Det der starter som en ulykkelig kærlighedshistorie, for Ariah, udvikler sig til en kompleks familiehistorie om livet ved Niagara Falls.

Vandfaldet er en historie i tre dele. Den første del handler om Ariahs liv og hendes rebelske natur. Næste del fortæller om Ariahs anden mand og hans næsten umulige juridiske kamp mod de kemiske fabrikker ved Niagara Falls. Historien om deres tre børn udgør den sidste tredjedel. Og beskriver hvorledes familien som helhed opdager de har en fremtid og ikke bare en fortid.

"Vandfaldet" er et amerikansk skæbnedrama, gribende skrevet af en forfatter med udpræget sans for de skæve vinkler.