Uendelige verden


Uendelige verden - Ken Follet

Forfatter: Ken Follet

*****

Spændende

Fortsættelsen til Folletts tidligere bestseller Jordens Søjler.
I de ca. 200 år, der er gået, siden prior Philip byggede sin katedral og gjorde Kingsbridge Kloster berømt, er byen blevet en blomstrende og velhavende by. Den er dog stadig underlagt klosterets kontrol, og som før er byens trivsel dybt afhængig af en fremsynet og fremkommelig prior.
I det herrens år 1327 sniger fire børn sig ud af Kingsbridge. En slagsbror, en stille og dygtig dreng, en tyve tøs og en pige, hvis største ønske er at blive læge. På vej gennem den omgivende skov ser de to mænd blive dræbt.
Som voksne præges deres liv af det de så - samt af deres ambitioner, kærlighed, grådighed og hævn. De oplever økonomisk fremgang, men også sult, pest og krig. En af drengene rejser Europa tyndt, men vender igen hjem til Kingsbridge - den anden bliver en magtfuld men korrupt adelsmand. En af pigerne trodser den katolske kirkes magt - den anden jager en håbløs kærlighed. De lever alle i skyggen af de uforklarlige mord, de så blive begået i skoven.
Ken Follett skaber et enestående vægtæppe af begivenheder, hvor man med tilbageholdt åndedræt følger Caris og Merthin, Gwenda og Ralph gennem nogle af de mest dramatiske årtier i Europas historie. En tid med endeløs krig, hekseprocesser og pesten, der lægger byer øde efter tur.