Tyvenes marked


Tyvenes marked - af Jan Guillou

Forfatter: Jan Guillou

****

Let læst

Satirisk krimi med delvist afsæt i virkelighedens Sverige. De rige og deres forkælede børn begår kriminalitet. Men de tror, at de i kraft af deres penge og magt er urørlige.
Jan Guillou's "Tyvenes marked" er en kras og underholdende roman om de rige, som tror, at deres rigdom gør dem usårlige. Om de unge og forkælede børn, som mødes på Stockholms in-steder. Og om et samfund, hvor småtyvene bliver straffet, mens storsvindlerne går fri. En fascinerende historie om de unge nyrige som tror hele verden drejer sig om dem. Og at hvad de gør, er legalt - for det er jo et middel til et sjovere liv.
Nyrige familier får deres hjem tømt af tyve som omgår alarmer. Tyvene stjæler biler, kunst og gamle vine i million klassen.
Politiet i Stockholm får snart færten af en sammenhæng mellem flere indbrud. Der nedsættes en specialgruppe på tværs af byens distrikter med Ewa Johnsen i spidsen. Efterforskningsarbejdet startes og alle i gruppe medvirker i den møjsommelig opklaring. Indbrud er ikke lette at opklare, og der er mange involverede at afhøre. En speciel gruppe afhøringer drejer sig om ejernes voksne børn. De unge tror sig beskyttet af forældrenes rigdom, så de gider ikke møde hos politiet, men Ewa sætter hårdt ind med afhøringer. De unge modsiger hinanden eller sig selv og Ewa’s gruppe sætter alt ind på at afsløre de unge mennesker.
Uventet får Ewa også en anden fangst. Hun får hjælp af sin nye mystiske kæreste, og fanger derved en mand bagmandspolitiet har jagtet i flere år.
Let læst roman som lægger op til en efterfølger.