Total Khéops


Total Khéops - Jean-Claude Izzo

Forfatter: Jean-Claude Izzo

****

Spændende og anderledes

Bogen er første del af en trilogi. Total Khéops er en anderledes krimi der sætter fokus på emner som racisme, sociale konflikter, mafiaen, de prostituerede og indvandrernes sønner uden håb eller fremtid. Total Kheops, der er et hovedværk inden for fransk krimilitteratur. Bogen er udkommet i imponerende oplag og er indtil videre oversat til 19 sprog. I Danmark er den udkommet med støtte fra Prins Henriks og Dronning Margrethes fond.

Fabio Montale er hovedpersonen, og handlingen udspiller sig i Marseille. Fabio Montales hjerte bløder for Marseille. Marseille med Vieux-Port, Calanques og små bistroer. Fabio - en degraderet strisser, en storbyens Odysseus og en ynder af Lagavulin, jazz og flotte piger. En mand der har anbragt minderne og smerterne i et lille hus ude ved kysten.

Marseille er ubønhørlig. Altid i bevægelse, og alligevel en by der husker. Fortiden er blodig, da den vender tilbage. Fortiden, hans fortid, de italienske immigranters, vildskabens og venskabets fortid. Fortøjningerne, der fastholdt Fabio i mindernes havn, har revet sig løs. Med Manu og Ugo myrdet, Leila voldtaget og Lole på flugt er det Total Khéops!.- med andre ord et uigennemskueligt kaos, et betændt hængedynd, man ikke slipper fra uden skrammer på sjæl og legeme.