Panserhjerte


Panserhjerte - Jo Nesbø

Forfatter: Jo Nesbø

*****

Meget spændende

I Oslo er to kvinder fundet dræbt, begge druknet i deres eget blod. De har begge mystiske stiksår i munden. Politiet står uden spor.

Harry Hole har, skadet og traumatiseret, forladt det norske politi efter sagen om Snemanden. Han har gjort det så definitivt, at korpset må sende en nyansat kvindelig detektiv til Hong Kongs skumle opiumshuler for at opspore Harry - den eneste i norsk politi der har erfaring med seriemord!

Hun finder ham på en fugtig madras i et herberg, hvor han doper sig, mens han gemmer sig for kreditorer fra den kinesiske mafia. Harry har ingen grunde til at tage tilbage til Oslo. Indtil hun fortæller, at gælden er betalt, og at Holes far ligger for døden.

Harry har ikke til hensigt at begynde at arbejde igen, og hjemme i Oslo smider han sagens akter i skraldespanden.

I et udendørsbassin finder politiet et medlem af nationalforsamlingen. Hovedet er rykket løs fra kroppen. KRIPOS - politiets specialiserede drabsafdeling - forbyder Harry at efterforske sagen, men modvilligt begynder Harry Hole at fatte interesse.

Tempoet i Panserhjerte og spændingen er intens. Bogen er svær at slippe. Plottet er finurligt og de fleste læsere vil blive overrasket og udfordret undervejs.

Panserhjerte er en thriller, som foregår i Oslo, Congo, det norske højfjeld, Leipzig og Hong Kong. Det er en historie om had, kærlighed, smerte og grådighed.