Nobels testamente


Nobels testamente - Liza Marklund - Køb bogen hos Saxo

Forfatter: Liza Marklund

*****

En spændende og fængslende krimi, hvor plottet delvis bygges op over historiske fakta. Nobels testamente er sjette bog om journalisten Annika Bengtzon. Den personlige skildring er fortløbende, men de forskellige plots er uafhængige.

Stadshuset i Stockholm, 10. december. Midt under Nobelfestens mylder af kongelige juveler, lysekroner og balkjoler trænger en kvindelig morder ind og skyder Nobelkomitéens formand, Caroline von Behring. Annika Bengtzon, der er til stede for at dække festen for avisen, ser hende dø. Morderen flygter og forsvinder i en båd over Mälaren.

Annika afhøres politiet, som pålægger hende tavshedspligt, så hun ikke må skrive om begivenheden. Tavshedspligten giver avisens chefredaktør, som i forvejen har et horn i siden på Annika, en kærkommen lejlighed til at sende hende på orlov på ubestemt tid.

Orloven varer over et halvt år, hvorefter Annika får lov til at vende tilbage. Samtidig sker en række nye mord. Annika begynder en intens kortlægning af sammenhængen mellem mordene.