Men ikke hvis det gælder din datter


Men ikke hvis det gælder din datter - Jan Guillou

Forfatter: Jan Guillou

***

Kan læses

Efter tretten år i eksil vender Carl Hamilton tilbage til Sverige for at få omstødt sin livstidsdom. Gennem sin gamle ven Erik Ponti havner han i en omgangskreds, hvor de nærmeste venner er tidligere oberst i Fremmedlegionen, Pierre Tanguy, og hans kone, chefpolitiinspektør Ewa Tanguy som vi kender fra Jan Guillou's "tyvenes marked" og "fjenden i os selv".
Både Carl Hamilton og Pierre Tanguy er overbevist om, at de aldrig nogensinde mere vil gribe til våben. Men det behagelige og fredelige liv får en brat afslutning den dag, en katastrofe rammer familien Tanguy. Deres datter bliver kidnappet af stærke kræfter fra Saudi-Arabien.
Storpolitiske intriger og private relationer krydser hinanden i en delvis spændende historie, hvor Jan Guillous thrillerhelte mødes - formodentlig for sidste gang, der kan snart ikke koges meget mere suppe på den historie!
I den oprindelige serie om Carl Hamilton var der masser af rå spænding og beskrivelse af nervepirrende militære operationer. Dette gjorde, at man glemte alt det andet. Men nu drukner spændingen delvist til fordel for forfatterens mening, der naturligvis bygger på "kendsgerninger", som det er alle lommefilosoffers kendemærke.