Mellem rødt og sort


Mellem rødt og sort - Jan Guillou

Forfatter: Jan Guillou

*****

Tredje bind i JAN GUILLOUs romanserie om DET STORE ÅRHUNDREDE. Velfortalt fortsættelse på Brobyggerne og Dandy. Viser mellemkrigstidens histories sorte vingesus men fra en anden vinkel end vi er vant til.

Fra forlagets beskrivelse:
Første verdenskrig er slut. Europa begynder langsomt at komme til kræfter igen, og snart råder optimismen og gåpåmodet. Ikke mindst hos familien Lauritzen i Saltsjöbaden ved Stockholm. Lauritz er sammen med sine yngre brødre gået ind i byggebranchen. De vil lægge grunden til en ny verden.

Oscar har ansvaret for Lauritzengruppens filial i Berlin, og her skaber han nye funktionalistiske beboelseskvarterer. Også den tredje bror, Sverre, befinder sig i Berlin. Han har efter sin elskede lord Alberts død mistet lysten til at male, men får snart stor succes som en af reklamebranchens pionerer.

Ingen ser faren. I hele Europa forestiller man sig, at der aldrig mere kan blive krig. Men efterhånden begynder der at blæse nye politiske vinde, som også finder vej ind i familien Lauritzen. Den sorte slagskygge af ufatteligt ondskab vokser sig større og større.