Livstid


Livstid - Liza Marklund

Forfatter: Liza Marklund

***

OK spænding, kan godt læses

Sveriges mest kendte politimand bliver fundet dræbt liggende i sin seng. Alt peger på, at hans hustru Julia er morderen. Hun har et motiv, hun var på gerningsstedet, og mordvåbnet er overstrøet med hendes fingeraftryk. Men Julia nægter sig skyldig. Hun hævder, at en anden kvinde skød manden og kidnappede deres dreng.
Efter en hurtig retssag dømmes hun til fængsel i livstid af en enig jury.
Kvällspressens reporter Annika Bengtzon er en fjern bekendt af Julia. Annika kan ikke forestille sig, at Julia skulle have myrdet sin egen familie.
Selv befinder Annika sig i dyb krise. Hendes hus er brændt, hun er midt i en skilsmisse, og manden kræver forældremyndigheden over deres fælles børn. Alligevel begraver Annika sig i arbejdet og i efterforskningen af mordsagen. Men har Annikas personlige problemer gjort det af med hendes professionelle dømmekraft? Eller er der tale om det største justitsmord i Sveriges historie?
Kan man lide krimi efter Marklund-modellen, er der med "Livstid" mere af samme kendte produkt. Bogen præsenteres på bagsiden med ordene: ""Livstid" er en moderne thriller om menneskets jagt på de evige værdier: Kærligheden, magten, meningsfuldheden - og børnene."