Kvinden i buret


Kvinden i buret - Jussi Adler-Olsen

Forfatter: Jussi Adler-Olsen

*****

Meget spændende

"Kvinden i buret" er første bind i Jussi Adler-Olsens serie om vicekriminalkommissær Carl Mørck og Afdeling Q.

Jussi Adler-Olsen har formodentlig hentet inspiration til figuren i Jo Nesbøs serie om Harry Hole. Men det gør intet - Carl Mørck og Afdeling Q er et spændende bekendskab.

En vinterdag forsvinder den unge, fremadstormende folketingspolitiker Merete Lynggaard sporløst. Merete Lynggaard, er næstformand i partiet Demokraterne og indbegrebet af vilje, målrettethed og en fast karakter. Medierne kaster sig over historien, og gætter på alt fra mord og selvmord til frivillig forsvinden. Politiet sætter straks en storstilet eftersøgning i gang, men uden resultat. Merete Lynggaard er som sunket i jorden.

Først flere år senere da den hårdt prøvede vicekriminalkommissær Carl Mørck sættes i spidsen for politiets nyoprettede afdeling for ´Sager under særlig bevågenhed´, sker der et afgørende skred i efterforskningen. Og snart er Carl Mørck og hans assistent Assad på sporet af en hensynsløs forbryder, som drevet af had har lagt en helt afsindig plan. Spørgsmålet er, om Carl Mørck og Assad kan nå at forpurre den, eller om de selv vil blive ofre for den.