Kvinden der forsvandt


Kvinden der forsvandt - Gillian Flynn

Forfatter: Gillian Flynn

******

Spændende og anderledes psykologisk thriller om et ægteskab, hvor alt går gruelig galt. Den er subtil, uforudsigelig og temmelig udspekuleret.

Nick møder Amy i det kreative miljø i New York. De er begge journalister i gode job, de gifter sig og flytter til en dejlig lejlighed på Manhattan. Alt er fryd og gammen, indtil krisen rammer og formuen svinder.

Først bliver Nick fyret, derefter Amy. Nicks mor er døende og de flytter til Nicks fødeby ved Mississippi floden. For at have et arbejde sætter Nick resterne af Amys formue i en bar, som han driver sammen med søsteren.

Forlagets beskrivelse
Nick og Amy er enhver bryllupsfotografs drøm: smukke, succesrige og lykkelige. Tilsyneladende. Som nygifte slår de sig ned i New York med spændende, kreative jobs. Men da krisen sætter ind, mister Nick sit arbejde, og parret flytter til hans fødeby North Carthage i Missouri. Men Amy er en ægte Manhattan-pige, og hun har svært ved at falde til i den lille flække.

Det er imidlertid ikke kun provinslivet, der plager Amy. Under overfladen ulmer ægteskabskrisen, og da Amy forsvinder sporløst på parrets femårs bryllupsdag, mistænker politiet Nick for at have en finger med i spillet. På trods af de mange hemmeligheder, Nick viser sig at have, fastholder han sin uskyld, men hvis han taler sandt - hvor er hans smukke og begavede hustru så blevet af?

Da Amys dagbog dukker op under efterforskningen, får hun endelig en stemme. Men hvem taler sandt - Amys dagbogsstemme eller Nick, som sættes under stadig større pres af politiet? Det viser sig snart, at en af parterne har udtænkt en yderst djævelsk plan …