Hundehoved


Hundehoved - Morten Ramsland

Forfatter: Morten Ramsland

****

Anbefales

En spændende slægtsroman om en norsk-dansk familie fra 30’erne til i dag. Grotesk, morsom og fuld af overraskelser.
Romanen skildrer tre generationer: Første generation består af Askild og hans kone Bjørk. Han er smugler og skibsingeniør og romanens hovedperson.
I anden generation følger vi deres 3 børn, hvoraf især den ældste med øgenavnet Flapøre får en eventyrlig skæbne. I tredje generation møder vi bogens fortæller Asger, og hans søster Stinne. Asger vender hjem til Danmark efter flere års ophold i Amsterdam for at tage afsked med sin døende farmor Bjørk. Hun er familiens historiefortæller. Hun overlever kun på de dåser med frisk luft, der hver uge ankommer fra hjemstavnen. Hun giver historierne videre til Asger. Nu er det så op til ham at samle familiefortællingernes tråde og måske finde den skat, der ifølge farmoren ligger nedgravet et sted på parcelhusgrunden.
Der er mange dramatiske begivenheder og et stort persongalleri. Vi følger familiens op- og nedture og de skæbner som er vævet ind i hinanden. Vi hører om myterne i familien. Mændene flygter når jorden brænder under dem, og kærlighedshistorierne er tragiske, men morsomme.