Giganternes fald


Giganternes fald - Ken Follet

Forfatter: Ken Follet

*****

Meget spændende og medrivende

Giganternes fald er første del i en trilogi om det 20. århundrede. Den handler om tiden omkring 1. verdenskrig, den russiske revolution, om kvinder og mænd, om kærlighed og fjendskab.

I januar 1914 mødes Englands kong George V med en gruppe fremsynede og indflydelsesrige unge mænd fra Europa og USA. Kongen vil gerne høre, hvad hans amerikanske, franske og tyske venner mener om verdenssituationen. Internationale spændinger bliver luftet, men ingen i selskabet har fantasi til at forestille sig, at et skud i Sarajevo knap et halvt år efter vil udløse en krig i Europa, der forvandler ven til fjende, og hvor selskabets unge mænd kommer til at kæmpe på hver sin side.

Bogen omdrejningspunkt er fortællingen om fem forskellige familier - to engelske, en tysk, en russisk og en amerikansk. Vi følger dem fra snavs og fare i kulminerne til herresædets skinnende lysekroner, fra magtens korridorer og ind i soveværelserne. Fra Washington over London til Skt. Petersborg, Ken Follett fortæller detaljeret og medrivende om det storpolitiske spil op til krigens udbrud, om den russiske revolution og kampen for kvinders stemmeret. Om livet i skyttegravene, om kærlighed mellem høj og lav - og om elskende, der skilles fra hinanden.

Fiktion og historie
De fiktive og de historiske personer blandes og færdes ind og ud mellem hinanden. Politiske begivenheder dramatiseres og analyseres. Det lykkes Follett at få udredet de historiske tråde på en meget pædagogisk måde. Efter at have læst "Giganternes fald" har man en klar idé om såvel det komplicerede spil omkring Første Verdenskrigs udbrud som dynamikken i Den Russiske Revolution.