Fjenden i os selv


Fjenden i os selv - af Jan Guillou

Forfatter: Jan Guillou

***

Kan læses!

Jan Guillou's "Fjenden i os selv" kører videre med samme persongalleri som vi lærte at kende i "Tyvenes marked". Desværre ikke med samme spænding. For inkarnerede fans af Jan Guillou er der naturligvis ingen tvivl om at denne bog skal læses, men andre kan roligt springe den over.
Klokken tre om morgenen slår Sikkerhedspolitiet til mod en række indvandrerfamilier i en forstad til Stockholm. Næste dag eksploderer nyheden om, at "al-Qaeda i Sverige" er uskadeliggjort, og at landet er blevet reddet fra den største katastrofe nogensinde. Endelig har Sverige fået det eneste, det hidtil har manglet i sin succesrige krig mod terror, nemlig terrorister.
Politiinspektør Ewa Johnsén-Tanguy, som er ansat i bagmandspolitiet, får til sin overraskelse et nyt job, nemlig at lede afhøringerne af de terrormistænkte. Dermed havner hun og hendes venner, bl.a. journalisten Erik Ponti, på hver sin side i krigen mod terror.
Fjenden i os selv forsøger at gøre op med de love, der i følge Jan Guillou skader demokratiet mere end den terrorisme, de skulle beskytte os imod. Og den gør op med vores frygt og mistro over for alt og alle, der er anderledes end os selv.