Fatimas hånd


Fatimas hånd - Ildefonso Falcones

Forfatter: Ildefonso Falcones

*****

Spændende, kan anbefales

Fatimas hånd af Ildefonso Falcones - kendt som forfatter til Havets katedral - foregår i 1564 i Granada.

Maurerne forsøger uden meget held at gøre oprør mod de kristne undertrykkere. Her fødes Hernando Ruiz ind i en maurisk familie. Hans mor blev voldtaget af en kristen præst - og Hernando er resultatet. Forhadt af sin stedfar får Hernando en barsk start på livet, forvist til et liv i stalden må han hele tiden kæmpe for sin eksistens. I staldene bliver han fortrolig med arbejdet med heste. Kongen af Mauerne udpeger ham til at hjælpe med at bekæmpe de kristne tropper, som den spanske konge Philip II har sendt. Her møder han Fatima, en ung pige med sorte øjne, der bliver hans livs kærlighed. Men hans stedfar gifter sig med hende og gør Hernando til slave.

Historien er barsk og blodig. Gennemskrivelsen af Hernando og hans families skæbne får man et livagtigt billede af datidens Spanien. Det er ikke et billede man kan være stolt af. Bogen er lang, voldelig og ind imellem med meget ubehagelige beskrivelser af hvor ondt mennesker kan behandle hinanden på grund af religion. Men hvis du kunne lide Ildefonso Falcones første roman 'Havets katedral', bliver du ikke skuffet her.

Ildefonso Falcones (1960) født og bosat i Barcelona. Han er uddannet advokat. Debuterede med bestselleren Havets Katedral i 2006. Fatimas hånd er hans anden bog, den udkom i 2011.