En mand der hedder Ove


En mand der hedder Ove - Fredrik Backman

Forfatter: Fredrik Backman

******

Virkelig morsom bog. Fabelagtig god læsning om en gammel sur mand

Ove er 59 år, kører i en Saab - kan man køre andet? - og så er han kendt som en bitter mand. Han går sin runde i kvarteret hver morgen og flytter cykler, kontrollerer naboernes affaldssortering og om portene er låst.

Men som Ove selv siger er han "da for helvede hverken sur eller bitter, bare fordi han ikke går rundt og smiler fra morgen til aften".

Ove tilhører den generation af fåmælte mænd, som altid har passet deres arbejde, altid har svaret enhver sit, som kører Saab men nu er han blevet bortrationaliseret. For et halvt år siden mistede han oven i købet sin elskede kone Sonja. Og uden hende vil Ove ikke leve længere. Han prøver derfor at tage livet af sig, men det er ikke let. Mødet med den nye meget bestemte højgravide nabo, Parveneh og hendes godmodige mand Patrick, som hverken kan parallelparkere eller bakke med anhænger, forhindrer Ove i hans forehavende.

Og så er der lige en hjemløs skravl af en kat med sin helt egen viljefaste opførsel, der begynder at kræve mere og mere af Oves opmærksomhed.