Den inderste kreds


Den inderste kreds - Mari Jungstedt

Forfatter: Mari Jungstedt

****

Spændende og effektiv underholdning

"Den inderste kreds" er den tredje krimi i Mari Jungstedts Gotland-serie.

Scenen er Gotland. En ø med ca. 50.000 fastboende, der svulmer til mere end det 10-dobbelte om sommeren, og med middelalderbyen Visby, hvis gamle huse er opkøbt af folk fra fastlandet, der kun opholder sig på øen i korte perioder i ferien.

En gruppe arkæologistuderende deltager i et udgravningskursus på Gotlands vestkyst. Under højsommersolen graver de og finder en havn fra Vikingetiden, som viser sig at være rig på fund. Men det bliver ikke det eneste fund. For tæt på udgravningen findes liget af den unge hollandske studerende, Martina. Mærkerne på hendes krop tyder på et mord med rituelle undertoner.

Politinspektør Ander Knutas og hans kolleger undersøger om den unge kvindes død har sammenhæng med en halshugget hovedløs hest, som blev fundet på en fold af nogle piger tidligere på sommeren. Da hesten hoved dukker op, spiddet på en pæl, vokser mystikken.

Sagen får stor opmærksomhed fra medierne. Journalisten Johan Berg følger hændelserne på tæt hold. Samtidig forsøger han at få forholdet til kæresten Emma og deres nyfødte til at fungere. Imens samles en snæver kreds af mennesker for at udøve deres tro i det skjulte.