Den blå farve


Den blå farve - Tracy Chevalier

Forfatter: Tracy Chevalier

****

Anbefales

En medrivende roman om to kvinders skæbne. Kvinderne er født århundreder fra hinanden, men familierelationer og skæbnefællesskab knytter dem sammen.

Der er tale om to parallelle historier om to meget ens kvinder - Ella Turner og Isabelle du Moulin. Begge er jordemødre og begge føler sig med rette uden for samfundet. De bor begge på landet i Frankrig, og har et helt specielt forhold til farven blå! Tidsmæssigt er der ca. 400 år i mellem dem, Ella er fra nutiden mens Isabelle er fra 1500-tallet.

Ella, er en ung amerikansk kvinde, der er flyttet til Frankrig med sin mand. Ella opdager hurtigt, at det ikke er let at bliver en del af et lille fransk landsbysamfund. Ægteparret beslutter sig for at forsøge at få et barn. Forsøgene giver Ella frygtelige mareridt, hvor farven blå spiller en stor rolle. Ella kaster sig over slægtsforskning, da hendes slægt stammer fra området. Den arrogante bibliotekar Jean-Paul hjælper hende, og inden længe bliver de stærkt tiltrukket til hinanden. Slægtsforskningen fører hende 400 år tilbage, og afdækker Isabelles skæbne.

Isabelle du Moulin, kendt under navnet La Rousse på grund af sit røde hår, hånes og skyes i sin landsby. Hun mistænkses for heksekunst og bliver spottet af calvinisterne for sin lighed med Jomfru Maria. Hun bliver gravid og har ikke andet valg end at gifte sig ind i den arrogante Tournier-familie. En chokerende skæbne venter hende - en skæbne som Ella afslører fire hundrede år senere. "Den blå farve" er en roman med kærlighed, spænding, historie, utroskab og lidenskab.